Scholingen over betrekken van (a.s.) vaders

In 2019 heb ik namens VDRS scholingen mogen geven bij het CJG IJsselland op diverse locaties als onderdeel van een scholingscarroussel.

Het was leuk om voor verpleegkundigen en artsen van het CJG te laten zien wat betrokken vaders opleveren voor vaders, moeders en kinderen. En natuurlijk hoe de stand van zaken op dit moment is en hoe je als professional kunt zorgen voor meer betrokken vaders.

Het blijft interessant om te werken in het spanningsveld waar professionals veelal vrouwen zijn, en partners van moeders meestal mannen. Professionals die de eigen valkuilen niet altijd herkennen of erkennen, of juist tot inzicht komen hoe ze met een klein gebaar of een kleine wijziging in taal al een groot verschil kunnen maken.

Maar het mooiste van deze scholing waren de ideƫen waarmee de deelnemers kwamen om op hun eigen werkplek zaken te verbeteren.