Bij Eva Jinek

In januari 2022, toen er nog sprake was van een gedeeltelijke lockdown, was het toch mogelijk mijn medewerking te verlenen aan de serie ‘De wereld van Eva’ van Eva Jinek. Haar 3-delige docu serie ging over het moederschap en het was erg fijn om te merken dat ze daarbij ook de andere kant van de medaille niet vergat: het vaderschap.

Eva en haar ploeg kwamen langs op de cursus Betrokken Vaderschap die ik in Woerden gaf, en was daarmee de eerste vrouwelijke journalist die ooit bij een vadercursus aanwezig was.

Het team werkte fijn en het interview wat ik mocht geven aan Eva was ook prettig. Uiteraard kwam er bijna niks van terug in de serie maar dat mag de pret niet deren: het onderwerp Maternal Gatekeeping werd wél gebruikt en dat is zeker belangrijk.

De serie is te bekijken op Videoland, je vindt hem via deze link.