De Kracht van de Speak Up, Kraamcafé mei 2018

Kraamcafé mei 2018 De Meervaart, Amsterdam

Op 31 mei mocht ik in twee sessies 200 kraamverzorgenden de kracht van de speak up laten ervaren.  Het was de reprise van november 2017. De aankondiging zei het volgende:

In je dagelijkse werkzaamheden raak je ongetwijfeld regelmatig in situaties verzeild waar jij anders over een onderwerp denkt dan de verloskundige, je leidinggevende of iemand anders in je omgeving. Het kan dan behoorlijk spannend zijn om je uit te spreken. Misschien denk je op zo’n moment: ‘Wie ben ik om daar iets over te zeggen? Ik houd mijn mond wel…’. Maar als je je niet uitspreekt, kan dat uiteindelijk leiden tot frustratie, roddelen en verlies van je werkplezier. Zonde! In deze workshop legt David uit hoe je met slechts een klein stapje al uit je comfort zone kunt treden. Speak up! en maak je werk nóg leuker en zo je zorg nóg beter.

De lat lag dus hoog: in 1 uur een grote groep mensen laten weten hoe het anders kan. En niet alleen laten weten, ook zelf laten ervaren. Daarom heb ik het gehad over de comfort zone, en waarom je daar niet altijd uit hoeft. En over wat mensen echt verbindt. En dat als je je niet uitspreekt (speak up) je het gevaar loopt dat veel van waar je mee zit als een zeepbel in je gezicht uit elkaar spat.

Niet alleen heb ik alle aanwezigen meegenomen langs Gandhi en Brené Brown, ook mocht iedereen in de benen om zelf kleine oefeningen te doen.

Wederom twee geslaagde sessies waar ik met plezier op terug kijk, en wat belangrijker is: de deelnemers ook.