ISPID congres 2014

Het is alweer enige tijd geleden maar te interessant om hier niet te vermelden. Op donderdag 18 september 2014 stond ik als spreker in het Tropen Instituut in Amsterdam op het ISPID copngres met als onderwerp ‘Babysurvival’.

Ik mocht in het Engels de sprekers vertellen over ‘Fathers and Grief’, dus ‘vaders en rouw’.

 

Perinatale sterfte is al jaren een onderwerp wat ik onderwijs aan studenten van de SUMMA-opleiding in Utrecht (verkorte studie Geneeskunde). De combinatie met het onderwerp vaders was voor mij een logische stap. In het programma was het volgende opgenomen:

FATHERS’ PERSPECTIVE David Borman Midwife and trainer, trainer @ Monkberry Trainingen, the Netherlands

The loss of a child has an enormous impact on both parents. In this lecture the focus will be on differences between men and women, and to what extent attention and quality is offered to fathers in the support and guidance after the loss of their child. Both the perspective of the fathers as well as advices and tips for professionals will be discussed. David Borman is as Regional President of the middle part of the Netherlands affiliated with the PAN (Perinatal Audit Netherlands), provides education on perinatal bereavement to medical students in Utrecht and developed and gives coursesfor expectant fathers.