Je Eerste 1000 Vaderdagen

Na maanden van onderzoek opzoeken, lezen, schrijven, bestuderen, herschrijven, lezen, en nogmaals herschrijven kwam begin oktober mijn tweede boek uit bij uitgeverij Spectrum: Je Eerste 1000 Vaderdagen.

In dit boek leg ik uit wat de eerste 1000 dagen zijn, waarom ze zo belangrijk zijn in het leven van een kind en wat elke vader zou moeten weten over zijn invloed tijdens de eerste 1000 dagen. Want alle projecten als Kansrijke Start en initiatieven voor de eerste 1000 dagen ten spijt, de vader wordt vaak over het hoofd gezien.

In het boek vind je de volgende hoofdstukken:

Voorwoord

1 De eerste 1000 dagen

2 Betrokken Vaderschap

3 Voor de bevruchting: dag -90 t/m dag 14

4 De zwangerschap: dag 14 t/m dag 280

5 De bevalling

6 De kraamtijd: dag 280 t/m dag 288

7 Borstvoeding, als het lukt

Het eerste jaar: dag 288 t/m dag 645

9 Het tweede jaar: dag 645 t/m dag 1000

Door het boek heen staan interviews met diverse vaders, waaronder ook een vrouwelijke partner van een moeder. Verder vind je er heel veel praktische tips.

Inmiddels zijn veel enthousiaste reacties binnen, en ben ik hem al in het wild in de boekhandel tegengekomen. Ik hoop dat de informatie en tips die ik heb opgenomen de weg naar vele vaders zal vinden in de komende jaren.