Vadercursus in de bioscoop

Ter ere van een afscheidssymposium was ik uitgenodigd als één van de twee sprekers over het onderwerp (Aanstaande) Vaders. Een interactieve lezing voor de 120+ aanwezige dames, en iets minder dan 10 heren leek mij de beste manier om de aanwezige verpleegkundigen, verloskundigen, artsen, beleidsmedewerkers van de JGZ en alle andere aanwezigen duidelijk te maken wat het belang is van betrekken van vaders.

De lezing vond plaats in CineWorld Beverwijk, en hoewel niet met een eigen film, was dit toch de bioscoopprimeur van Vadercursus.

De manier waarop de vaders betrokken kunnen worden is een uitdaging. Communicatie tussen zorgprofessional (meestal een vrouw) en aanstaande vader (meestal een man) speelt daar een cruciale rol in. Daarom heb ik ook daar op ingezoomd. Natuurlijk mocht de vertoning van Ik Stond Erbij niet ontbreken. Na deze ontroerende film konden de deelnemers direct terugzien waar de communicatie belangrijk was en hoe deze verliep.

Een ander mooi nieuwtje op deze dag was de lancering van een borstvoedingsfolder voor vaders. Volgens mij een primeur in Nederland! Volgens mij is het onmisbaar om (aanstaande) vaders te wijzen op hun rol en invloed om de kans van borstvoeding te laten slagen. Maar niet eerder zag ik dat de moeite genomen werd een speciale folder samen te stellen. Complimenten aan het CJG Kennemerland!

 

Deze scholing werd voor het eerst in samenwerking met VDRS gegeven.