De Kracht van de Speak Up, Kraamcafé november 2017

Op donderdag 16 november was ik te gast bij 500 kraamverzorgenden op het Kraamcafé in de Meervaart in Amsterdam.

In 2 workshops gaf ik in totaal voor 150 kraamverzorgenden een interactieve scholing over de Kracht van de Speak Up.

Een speak up is jezelf uitspreken, dat kan in werksituaties zijn maar ook in privésituaties. Gedachten en gevoelens niet opkroppen maar uitspreken is lastig maar het levert een hoop op. In de uitnodiging stond het zo omschreven:

Speak up! en krijg meer plezier in je werk
David Borman is verloskundige en geeft trainingen aan professionals in de geboortezorg
In je dagelijkse werkzaamheden raak je ongetwijfeld regelmatig in situaties verzeild waar jij anders over een onderwerp denkt dan de verloskundige, je leidinggevende of iemand anders in je omgeving. Het kan dan behoorlijk spannend zijn om je uit te spreken. Misschien denk je op zo’n moment: ‘Wie ben ik om daar iets over te zeggen? Ik houd mijn mond wel…’. Maar als je je niet uitspreekt, kan dat uiteindelijk leiden tot frustratie, roddelen en verlies van je werkplezier. Zonde! In deze workshop legt David uit hoe je met slechts een klein stapje al uit je comfort zone kunt treden. Speak up! en maak je werk nóg leuker en zo je zorg nóg beter!

Ik heb de deelnemers uitgedaagd uit hun comfort zone te stappen (‘je uitspreken voelt vaak wel lastig’) en ook uitgelegd waarom je niet te ver moet stappen. Daarna is iedereen aan de slag gegaan met het in de praktijk brengen.

De workshop werd afgesloten met een uitdaging: schrijf de naam van iemand op aan wie je graag een compliment zou willen geven (ook dat is je uitspreken) en die dit ook daadwerkelijk. Natuurlijk mocht het compliment er bij geschreven worden. Hoe leuk om dan zelf ook complimenten te mogen ontvangen.

 

Reacties deelnemers:

-bedankt voor deze middag, maakt ogen open

-superworkshop

-fantastisch en inspirerend

-het klonk best wel spannend maar uiteindelijk was het heel fijn

-wonderbaarlijk mooi