Als Je Me Echt Zou Kennen, RTL 4

In de winter van 2016 heb ik als coördinator van BTC Nederland meegewerkt aan een vijftal uitzendingen van Als Je Me Echt Zou Kennen van RTL4. Deze uitzendingen waren gepland als het ‘volwassen vervolg’ op Over De Streep en werden in april/mei 2016 uitgezonden.

Elk van de uitzendingen had een speciale doelgroep als thema, zoals bijvoorbeeld ouders, chauffeurs van het openbaar vervoer, (ex-)verslaafden, daklozen etc.

In de eerste uitzending was ik te zien als deelnemer in het themaprogramma over ouders. Een shot van mij werd zelfs gebruikt in het intro!

Ik ben als observator betrokken geweest bij de uitzending over de voetballers en de chauffeurs, en als vertaler en begeleider bij de daklozen- en (ex-)verslaafden groepen. De leaders in die uitzending waren Rich en Yvonne Dutra-St. John, de oprichters van de Challenge Day en Be The Change organisaties.

Het was indrukwekkend en heel leerzaam om met deze doelgroepen te werken, en helemaal omdat deze doelgroepen ver buiten het mij bekende terrein van de verloskunde lagen.